Tuesday, June 16, 2015

Bird journal / Lintubongausta


Simon Says Monday challenge is for all things paste. This is a page in my bird journal, background made with thick gesso, wet stamped without color with forest twigs stamp (I carved it). Then painted, stamped, glued on the bird and (stamped) letters, finally adhered a feather just for fun.

 Here you see the texture closeup:


Ihana Aino meni ja järjesti Lintubongauksen täksi kesäksi. Ilmoittauduin tikkana (!!) mukaan, mutta aloittamisen kanssa venyi. Materiaalit oli kyllä odottamassa kun kotiuduin matkaltani, ja runsaita materiaaleja olivatkin. Kiitos Aino tosi paljon!
Matkalla ostin jännän neliskanttisen vihon, johon ajattelin tehdä lintumatkan journalin tapaan. En ole koskaan tehnyt journalia, niin tässä oli minulla rima tosi korkealla.
Nyt on onneksi ensimmäinen lintukuvani valmis: Anser fabalis eli Metsähanhi. Se viihtyy kesät Lapissa tunturisoiden lähistöllä, syö ruohoa ja apilaa.

Kun sivupalkissani on monta kymmentä linkkiä haasteblogeihin, ajattelin silloin tällöin ottaa niistä ideoita. Nyt tuli sopivasti kehotus käyttää kohoainetta taustassa. Siinä on siis gessoa, jonka leimasin  itseveistämälläni oksaleimasimella sen ollessa vielä märkää. Näin siihen tuli teksturoitu pinta. Kuivana maalasin taustan vesiväreillä ja leimasin kasvien kuvilla. Linnun nimen kitjaimet leimasin ja kiinnitin, alkukirjain on ostokamaa. Linnun nimen alle kirjoitin pikkutietoa, ja koska siinä mainitaan sana sulkasato, kiinnitin myös turkoosin höyhenen kuvaan. Tämä taiteellinen näkemys sallittakoon :-)

6 comments:

 1. Kerrassaan ihana ART Journal -sivu. Kauniit värisävyt ja hieno tekstuuri.

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Kiva kun tulit vastavierailulle! En nyt ihan tätä taideteoksena pitäisi, mutta sanasi lämmittivät kyllä sydäntäni :-)

   Delete
 3. Love your beautiful creation! The texture and colors are fabulous. Thank you so much for sharing with us at Simon Says Stamp Monday Challenge. :)

  ReplyDelete