Wednesday, June 17, 2015

Linnun tietä maailman ympäri / Bird Journal 2

Kakkosessa mennään! Se on kaulushaikara, latinalaiselta nimeltään Botaurus stellaris. Kaulushaikara viihtyy Euroopan ja Aasian lauhkealla vyöhykkeellä ja Suomessa sitä tavataan Pohjois-Savoa myöten. Se pesii merien tai järvien rantaheinikossa. Se syö kaloja ja sammakoita.

This is a new page for my bird journal. This is a wading bird of the heron family called Bittern. It lives among the rushes by water and feeds on fish and frogs.


Tässä on taas kamalasti työvaiheita. Sivu on gessottu, jotta se kestäisi kaiken värin ja liiman eikä päästäisi niitä läpi. Se kuivui maanantaista tiistaihin. Yläosaan ruiskautin vihreää geelimaalia ja leimasin kuivalla leimasimella märkään väriin. (Leimasin imaisee värin siltä kohdalta pois, joten tuloksena on vaalea "leima" värillisellä pinnalla.) Kuivuminen kesti yön yli tiistaista keskiviikkoon, gessottu pinta ei näet ole imukykyinen vaan värin märkyyden on haihduttava ilmaan.

Kun se oli kuivunut, tänään päivällä siis,  käsittelin sivun alaosan akryylimaaleilla, leimailinkin hieman laineita, liimasin kaloja ja kalapostimerkin. Linnut on Ainolta saatuja, lintujen kummallakin puolella sitä rantaheinää, onneksi löytyi kuva. Värikynillä piirsin lintukuvasta heinää jatkumaan ylöspäin.

Nimen alkukirjain on tarra, muut kirjaimet raaputustavaraa, mutta aika vaatimattomia. Lintuun kuuluvan tekstin, asuinpaikan ym kirjoitin oliivinvihreällä tussilla veteen ikäänkuin laineiksi.
Nyt on kaksi seuraavaa sivua gessottu ja kuivumassa. Ehkä saan tätä hommaa hiukan nopeutettua?

3 comments:

  1. Ihania värisävyjä olet löytänyt työhösi. Ei voi kuin ihailla taitoasi.

    ReplyDelete
  2. Upean työn olet tehnyt. Hyvää Juhannusta :)

    ReplyDelete