Wednesday, August 5, 2015

Tuntemattomat sukulaiset / Unknown relatives

Käsiini osui vanhasta perhevalokuvasta tehty tuloste. Itse asiassa etsin jotain "keksittyjen sukulaisten" tapaisia perhekuvia, että voisin osallistua erääseen haasteeseen. Mutta sitten tämä voitti. Totesin, etten oikeastaan tiedä yhtikäs mitään näistä henkilöistä. Kuvassa on isäni isovanhemmat. Isä ei ikinä puhunut heistä.

Kuvista päätellen he elivät yksinkertaista, jopa köyhää ja puutteenalaista elämää. Sukunimen on täytynyt olla Huuskonen, sillä se oli isoäitini Edlan (savoksi Ietla) tyttönimi. Paikkakunta olisi muistitetojen mukaan Karttula, syvällä Savossa, ja muistan isän kertoneen, kuinka sulhanen löytyi saman järven rannalta. Tosin onhan Savon järvissä kokoa, ehkäpä hurmuri-Otto ei ollut ihan naapurista?

Ottolla oli terävä pää ja hänestä tuli rakennusmestari. Edla sai seurata miestään tämän rakentaessa vesitorneja ympäri Suomea. Lapset syntyivät eri kaupungeissa ja Ietla-mummi kuuluu valitelleen, että "kun tultiin paikkakunnalle piti vesi kantaa kaivosta, ja kun se alkoi tulla putkista oli taas aika muuttaa eteenpäin".

Isoäitini siis ehdin tuntea, mutta nyt kiinnostaisi tietää enemmän näistä kuvan vanhuksista. Huuskosia on paljon, mutta mahtaisiko tätä nyt lukea joku, jolle Edla Huuskonen Karttulasta, s. 1800-l lopulla, sanoo jotain? Hänellä oli sisko, mutta muuta en tiedä.


I started working on an ATC for a challenge that wants to see family. I was on the lookout for some "found relatives"  when I found a bad inkjet print of my paternal great-grandparents.
I have no idea who they were. My father never talked about them (and we, being kids, were self-centered and didn't ever ask).
But here they are, simple people from the deep north. My father was born 1912 (he was not my mother's generation), - we get deep into 1800's when we start looking for birth dates of his grandparents.

4 comments:

 1. This is really cool, Alice. It's too bad how we don't ask our elder family members about things when we have the oppurtunity. My husband and I have wished we'd had more information many times. Thanks for stopping over at my blog. The stamp you were asking about was made by Stampin' Up. It's called "Tea Shoppe" and is now retired. You should be able to find it on Ebay though.

  ReplyDelete
 2. Ihanuus.

  Kiitos upesta korteistasi. Laitoin ne juuri blogiini esille. Oma kirjeeni lähtee tänään.

  ReplyDelete
 3. Yritin etsiä puuttuvia sanoja, mutta en löytänyt. Liimaanko puuttuvat sanat ja kuvaanko kortin uudelleen

  ReplyDelete
 4. Kylmiäväreitä ja kyyneleitä! "Miten vähän jääkään meistä muistoks tulevain?"
  Minulla on kehyksissä äidin puoleiset isovanhemmat jotka ovat minulta hukassa täysin myös. Hieno kortti!
  Kiitos ihanasta postista! Sinulle lähtee postia piakkoin....

  ReplyDelete