Wednesday, March 23, 2016

Kirjoja ja lukijoita / Books and reading

Jehkottaren haasteessa ihastuin ensin väreihin. Mutta kuinka ollakaan, myös aihe ja leiskaehdotus pääsivät kortteihini. Aloitin tekemällä pohjan erään kirjanjulkistamistilaisuuden kutsukorttin. Seurasin enemmän tai vähemmän tätä mainiota videota, sillä erotuksella että käytin kaavapaperia tarrojen sijaan. Kuvittelin lisääväni vielä enemmänkin mömmöjä, joten suojasin silkkipaperipinnan liimalakalla. Ei olisi kannattanut, pinta jäi epämiellyttävän liukkaksi ja kiiltäväksi.


For a challenge with a mood board I started creating the background first. As the prompt was about books I though it very fitting to start with an invitation to a book reading. I followed loosely this great video, using brown tissue instead of stickers and clear gesso instead of white gesso. I like the translucent background.


On harvinaista löytää historiallisia ylioppilaskuvia. Nämä löytyivät roskista, jonkun mamman tai pappan jäämistöjä oli jälkipolvi tyhjennellyt... no, onni oli ilmiselvästi puolellani. 1800/1900-lukujen vaihteeseen sijoitan nämä asujensa puolesta. Siihen nähden aika yllättävää, että tyttöjen kuvia oli kolme ja poikien vain yksi. Olisin kuvitellut asian olevan ihan päinvastoin.

I have found great photos at fleamarkets - but this was the first I ever found in a garbage. The caps they are wearing are the Finnish version of student caps. You will put it on at the high school graduation ceremony. They are still used today, but this photo must be from the turn of the previous century.
Ylioppilaat vuosimallia 1901.
Kahdeksantoistavuotias.
Poika luki.
 Tämä muistuttaa vähän omaa ylioppilaskuvaani. Muistan kuinka joku äidin tuttava kommentoi sitä sanomalla 'hänpä on älykkään näköinen'. Kuka kahdeksantoistavuotias haluaa kuulla mokomaa!? Mieluummin olisin kuullut olevani kivan näköinen, kaunis, viehättävä tai jotain muuta yhtä pinnallista...
 Ja että olisi kirjoja, pitää jonkun kirjoittaakin niitä.
Runotyttö
Panitko muuten merkille ylioppilaslakin kurinalaisen mallin? Se on kovin jämptin oloinen, suora ja kova. Ei mitään pehmoilua!
Osallistun näillä Jehkottaren #5 haasteeseen.

12 comments:

 1. On upeita kortteja! Löysit roskista tuollaiset aarteet wau, oli onni että löysit ne, hirveetä että jotkut heittää tuollaisia aarteita pois ja onhan nuo nyt niin vanhojakin jo, että ihan sillä pitäis jo säilyttää;) Kävin katsomassa videon, hieno ohje. Käytän tuota menetelmää aika useasti ATC-korteissa, paitsi että en käytä tarroja;) Rauhallista Pääsiäisen aikaa sinulle♥

  ReplyDelete
 2. Kiitos Alice tuplavaihdon hienoista korteistasi,ovat jo blogissani.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuinka ne voi jo olla? Toissapäivänä panin postiin ja ne lentää sentään yli 1500 kilometriä sinne teille! Vautsi!

   Delete