Sunday, May 15, 2016

Rähjäromatiikkaa / Shabby chic

Vintage-haasteessa on tässä kuussa aiheena Rähjäromantiikka. Siis se mitä ulkomaan kielellä kutsutaan shabby chiciksi. Meillä oli kova keskustelu mitä aihe ylipäätään pitää sisällään, ja niinkuin DT:dein korteista näkyy, jokaisella se tarkoittaa vähän muuta.

I am a DT member at the Finnish Vintage challenge blog. This month is all about shabby chic. I will go on in Finnish - you just have to follow the pictures.
Rähjäromantiikka on vaaleaa ja kulunutta, mutta toisista poiketen mielestäni siihen kuuluu jopa tahraisiksakin pintoja. Kaikki on ihanaa, mutta pölyistä ja hieman kulahtanutta, niin kuin kuivunut ruusukimppu tai mökin ikkunalaudalle kellastumaan jäänyt kirje tai haaltunut valokuva.Minulla oli hauskaa näitä tehdessäni. Ensin leimasin mustalla Stazon-musteella kukkia silkkipaperille. Stazon siksi, ettei muste leviä liimatessa. Silkkipaperit liimasin korttipohjien päälle:

Liiman kuivuessa keitin kupillisen kahvia. Säästin tilkkasen (mustana) ja maalasin pohjat. Märkien pohjien päälle ripottelin vielä kahvinplöröjä, sillä kuivuessaan ne tuovat uusia sävyjä:

Taustalla vilkkuvatkin jo tägien tyngät. Ne maalasin kahvilla myös ja samoin nauhat. Koska kyseessä on rähjäromantiikka, panin painoarvoa epätasaiselle pinnalle, en siisteydelle.
Rupesin rakentamaan kortteja kerroksellisiksi:

Mittanauha on Ikeasta, muut erilaisia valkoisia papereita. Sottasin niitäkin hieman kahvilla.

Käytin myös washi-teippiä, jossa on kultaisia kirjaimia.

Lopuksi laitoin paperiset kukat ja sanat.

Toivottavasti innostuit ja osallistut!
Linkitän myös KK:n Kiertävään Materiaalikuoreen, sillä käytin näihin kuoresta nappaamiani kukkia!


1 comment: