Friday, September 11, 2015

Tag it / Mitä tehdä tägeille- arvonta

You don't see much manila tags here. While they are cute, and a good format to work on, in the end I rarely know what to do with them. They are too large for my atc folder, I don't hang small things on my walls, and they don't suit as a gift tag either.
What do other people do with large tags?

Which means I have now made one and am wondering how to proceed from here ... got any ideas for me?

"Why don't you reply to my letters? They tell you everything that happens."
Tägit ja minä emme usein kohtaa. Iso tausta on kyllä kiva, siinä on tilaa temmeltää ihan erilailla kuin atc-korteissa, mutta toisaalta - mitä tehdä kun se on valmis? Se ei mahdu atc-kansioon, enkä ripustele pikkutuotoksia seinälle, ja lahjapakettiinkin se tuntuu hiukkasen oudolta. Mitä ihmiset tekee tägeillään? Kerro ja vinkkaa ja osallistu vastauksellasi arvontaan. Arvon viikonlopun jälkeen vähän askartelumatskua, taustoja ja kuvia, jollekin onnekkaalle. Tietoa saa myös levittää (siitä tulee toinen arpa).
Lähden nimittäin ulkomaille ensi kesään saakka, ja kun kaikkea ei voi ottaa mukaansa - ketä oikein juksaan? Mitään ei voi ottaa mukaansa! - niinpä panen herkkupaloja* kiertoon.

Tägin pohja on tehty uudella tekstuuripastalla, jota on vanhennettu parilla leimasinvärillä. Vanhensin samaten säkkikankaan palasen musteilla. Muut elementit onkin leikattu erilaisilta arkeilta, teksti on löydetty vanhasta kirjasta ja pojalla on aito kuparinen tähti rintapielessään.
Poika on matkalla, tosin zeppeliinin kyydissä. Osallistun tällä kuitenkin p*skikseen. Matka kuin matka?
* taustapapereita, Crafty Individualsin kuvia, sydän ja kruunu messinkielementtejä, kopioita omien kokoelmieni vanhoista valokuvista, säkkikangasta, pellavanarua, nauhoja ... Varmaan löydän vielä muutakin kun ryhdyn etsimään :-) 


Manila tag was worked with texture paste and stencil. Then I distressed the background and edges, added a piece of burlap which I distressed as well. A piece of an old letter, some fussy-cut elements and a copper (real copper) star.
I am entering this into Steampunk challenge.
Thanks for looking!


15 comments:

 1. Ihastuttava tagi ja suloinen poika siinä matkustaa.

  Minä olen laittanut tageja lahjapaketteihin. Sidon naruun kiinni ja saan persoonallisen lahjan. Lähettelen tageja myös ylläreinä atc-vaihtokavereilleni.

  Ihanaa viikonloppua ja ihanaa matkaa. Olisi upeaa lähteä pakkasia karkuun ulkomaille.

  ReplyDelete
 2. Hienolta näyttää tagisi.
  Minäkin laitan niitä sekä lahjapaketteihin, että atc-korttien mukaan tervehdykseksi. Joskus käytän jonkin myös kortteihin yhtenä elementtinä.

  ReplyDelete
 3. I admit I have the same problem with tags too - so I mainly see them as a format to do some "artistic exercising" on them and keep them in a box for reference and inspirational source for projects on other substrates.
  I also thought of maybe doing some tag-booklets with several tags to have a kind of "art journal" in tag-format.

  Honestly I love your tag as it is and would leave it that way! There are some beautiful colour contrasts and focal points alongside some beautiful texture. Less is more - and your tag is absolutely perfect!

  Thank you for sharing it with us at SanDee&amelie's Steampunk Challenges, Alice!

  Claudia x

  ReplyDelete
 4. Upeaa, upeaa ja taidokasta työtä:) Tageja annan lahjojen päällä, osana kortteja, oma tekemän kirjan kannessa, taskuissa jotka ovat kirjan sisällä. Jos on iso tagi niin ihan pelkkänä korttina. Yhtenä Jouluna tein isosta tageista Joulukortit.

  ReplyDelete
 5. Minäkin laitan ekstrana ATC-vaihtokamuille ja nyt kun olen innostunut Pocket Letter-vaihdosta, niin sinne taskuun sujahtaa pienempi tagi helposti.

  ReplyDelete
 6. Omat tägini ovat lahjapaketeissa ihanien nauhakiehkuroiden ja kukkasten kaverina, mutta voisihan niitä laittaa kirjanmerkiksikin tai lähettää vaihtokavereille. Moni ilahtuu toisen tekemistä tägeistä. Minä ainakin. Olen myös tehnyt kirjasia, joissa tägit osana kuvitusta. Joissakin kirjoissa taskussa kirjeen sijasta.
  Voithan myös ripustaa pikkuruisen pyykkinarun seinälle ja laittaa pikkuruisilla pyykkipojilla tägit roikkumaan. Iloa tuomaan.

  ReplyDelete
 7. Minäkään en yleensä tee tagejä, kun en tiedä minne laittaisin. Art journalin sivuille taskuun jemmaan on ollut yleisin ratkaisu... sopisi kyllä kortin kanteenkin? Juuri mietin, että korttipohjilla voisi harjoitella kirjansidontaa minkä jälkeen "kortteja" voisi tehdä siihen vaikka joka sivulle...(teen nimittäin paljon kortteja, enkä kuitenkaan käytä niitä) tägisi on ihana, varsinkin nuo tekstit :)
  Onhan noita vissiin tägivaihtoja siinä missä ATC-vaihtoja? Luulisi löytyvän omat säilytystaskunsa, jos tosissaan innostuu!

  ReplyDelete
 8. Ihana tag tuo tekemäsi! Minä laitan niitä omien ja toisille tehtyjen art journalien väliin, käytän kirjanmerkkinä, pakettikorttina tai teen niistä pieniä tagi-kirjasia. Osallistun innolla yhdellä arvalla kilpailuusi ;) Kivaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 9. Minunkaan ei tule paljoa tageja tehtyä. Tämä sinun on tosi hieno, kaunista omaperäistä pintaa ja odottava poika.
  Onnea matkaan, minne kauas menetkin!

  ReplyDelete
 10. What a wonderful tag you have designed! The burlap adds great texture and that blue/teal panel is awesome sauce! There are so many ways to use a tag: I abandon some of mine for the Art Abandonment movement, or add 3 to a mixed medi canvas, make a pocket in the back and slide in a gift card. Hope that helps for some ideas.

  Thanks for joining in with us at SanDee&Amelie's Steampunk challenge. Hugz!~Niki

  ReplyDelete
 11. Really beautiful, many thanks for playing with us at SanDee&Amelie's Steampunk challenge!

  ReplyDelete
 12. Great texture, and I love how he's dangling his legs into the pool of blue! Delightful tag.
  Alison xx

  ReplyDelete
 13. Voi miten hieno tuo sun tagisi on! Minä en oikein osaa niitä tehdä, mutta joskus olen tehnyt lahjapaketteihin. Voisihan semmoisen sujauttaa vaikka korttiin koristeeksi tai tehdä isoista tageista ihan kortiksi.

  ReplyDelete
 14. Nice and very creative Tag,bravo!
  Greetings
  Sabine

  ReplyDelete
 15. très joli ce tag merci à bientôt nate

  ReplyDelete